понедељак, 25. децембар 2017.

Sta je bitcoin i kako zaraditi bitcoin

kako zaraditi bitcoin
Verovatno ste vec svi culi o bitcoinu nesto,od poznanika,ili procitali negde nesto o njemu.Ukoliko niste obracali puno paznje na njega verovatno ne znate kakve slozene matematice operacije stoje iza toga.

Ukratko,bitcoin je:

digitalna valuta u kojoj se koriste tehnike enkripcije za regulisanje generisanja valutnih jedinica i verifikuju prenos sredstava koji posluju nezavisno od centralne banke.

Prosto receno,bitcoin je digitalna valuta.On je decentralizovan,placanje ide direktno izmedju dva korisnika bez uticaja treceg lica,banke ili posrednika.Zbog njegove decentralizacije vlade i ministarstva nemaju uticaja na njega,ne postoji u stampanoj formi nego samo u digitalnom formatu.


Odakle dolaze bitcoini?

Bitcoini se stvaraju rudarstvom-procesom koriscenja softvera koji resava matematicke probleme.Proces je dodavanje transakcija transakcijama blokchainu.
Blockchain je bitcoinova javna knjiga transakcija.Kada se potvrdi novi blok,rudar dobija nagradu koja trenutno iznosi 25 BTC.Ovo ce se vremenom promeniti.Slozenost rudarstva ce s vremenom porasti i nagrada ce se smanjiti.Maksimalni iznos Bitcoina je 21 milion.

Sta mogu raditi sa bitcoinom?

Na dosta mesta bitcoin se koristi kao valuta za placanje mnogih stvari.Na internetu mnogi sajtovi podrzavaju placanje bitcoinom za razne usluge i proizvode.

Sta mi je potrebno da bih mogao placati bitcoinom?

Kada negde zaradite bitcoin ili ako vam neko posalje bitcoin to se radi uz pomoc bitcoin adrese koja je povezana sa novcanikom gde su smesteni vasi bitcoini.Iz dana u dan nastaje sve vise i vise bitcoin novcanika.Medjutim,jedan od najstarijih i najsigurnijih je coinbase.otvaranje bitcoin novcanika je besplatno i to mozete uraditi klikom ovde.
Kada ste otvorili nalog na coinbase potrebno je da otvorite i adresu na preko koje cete primati bitcoine u vas novcanik.Da bi ste to uradili pogledajte instrukcije sa slike ispod.

kako otvoriti bitcoin novcanik

Kada se registrujete na neki sajt,ili kada uzimate bitcoine sa nekog faucet sajta svuda ce traziti vasu bitcoin adresu na koju ce vam uplatiti bitcoine.


Kako zaraditi bitcoine bez rudarenja?

Postoje razne metode zarade bitcoina bez rudarenja.Jedna najlaksa metoda je sajt zvan freebitco.in.
Na ovom sajtu svakih sat vremena mozete zaraditi jedan deo bitcoina veoma lako,samo je potrebno da unesete jedan captcha kod i kliknete roll.Dobicete jedan broj,a vrednost tog broja zavisi,na tabeli ispod mozete videti koji broj vredi koliko bitcoina.Ukoliko dobijete broj 10000 to je 0.01 bitcoin sto je po trenutnoj ceni bitcoina 14000 u dinarskoj vrednosti.


bitcoin zarada



Ukoliko zelite da se registrujete na ovaj sajt i zaradite bitcoine kliknite ovde.

Tu su i ostali besplatni bitcoin sajtovi na kojima se moze zaraditi.

2 коментара:

  1. Adresa za rudare pocetnike u trgovanja kriptovalutama https://www.reddit.com/r/kriptovaluteonline/

    ОдговориИзбриши
  2. kriptovalute su in! za one koji jos nisu toliko novca zaradili neka krenu u rudarenje. ne sa lopatom nego sa kriptovalutama. proverite zasto je otkup bitcoina jedna od najtrazenijih reci na internetu. Kupovinaprodajabitocina je sadasnjost a ne samo buducnost u Srbiji! Koristan blog na ovu temu https://www.reddit.com/r/kriptovaluteonline/

    ОдговориИзбриши