недеља, 1. новембар 2020.

Kako otvoriti bitcoin novcanik

Zelite da zapocnete sa kriptovalutama  a ne znate kako?

Kako otvoriti bitcoin novcanik?

Da li je vas odgovor na neko od navedenih pitanja "Da"?Ukoliko jeste nastavite citati.

U danasnje vreme kada pandemija hara svetom,ljudi ostaju bez posla,kriza udara na sve drzave sveta.Kriptovalute hvataju maha sve vise i vise.Neizbezna buducnost je digitalizacija,a samim tim ce i placanje ici digitalno.

Zelite da zapocnete sa kriptovalutama  a ne znate kako?

Ukoliko vam je sve ovo novo i zelite da zapocnete sa kriptovalutama a ne znate kako,preporucujem vam da prvo procitate sta je bitcoin kako bi ste imali znanje o tome kako se dobija i cemu sluzi.

Kako otvoriti bitcoin novcanik? 

Postoje tri vrste novcanika na kojima mozete da drzite vase bitcoine.

Da rezimiramo.

Software novcanik

Software novcanik je lokalni,instalirate ga na vas racunar i on je najsigurniji nacin cuvanja vasih bitcoina.Software novcanik preuzimate sa bitcoin.org lokacije.

Ovakav novcanik zauzima mesto na vasem racunaru,konstantno se azurira kako raste broj transakcija na bitcoin mrezi.Kada prvi put pokrenete novcanik na vasem racunaru,on ce se sinkronizovati.Sinkronizacija moze potrajati dosta dugo jer vas novcanik mora da preuzme sve podatke od prve transakcije bitcoina do dana kada instalirate vas novcanik.Kada je vas novcanik sinkronizovan,sada cete biti u stanju da otvorite bitcoin novcanik.Dobicete vasu bitcoin wallet adresu koju cine slova i brojevi koja izgleda nesto kao "1b3h3rb2hrbh2hebf3hfjwkfjlag" (ovo je samo primer,nije stvarna adresa). Wallet adresa koju vas novcanik bude generisao koristite da bi dobijali direktne uplate na vas novcanik.Kada zelite da vam neko posalje bitcoine vi njemu dajete vasu wallet adresu i on uplacuje bitcoine na tu adresu i ti bitcoini ce se pojaviti u vasem novcaniku.
Ovaj novcanik koristi vase resurse,internet i prostor na vasem hard disku.

Mobilni novcanik

Oni su najjednostavniji,u vidu aplikacije su i drze se na vasem telefonu.Imate uvid u stanje vasih bitcoin u svakom trenutku preko vaseg mobilnog telefona.

Web novcanik

Najjednostavniji,najbrzi i najprakticniji je web wallet.Na web novcanik se registrujete sa vasom e-mail adresom.Nakon registracije kao i u software novcaniku,pravite vasu wallet adresu preko koje cete dobijae direktne uplate u vas web novcanik.Po mom iskustvu,coinbase je najbolji online wallet,koristim ga vec 7 godina bez ikakvih problema.Imaju dobre opcije za sigurnost vasih bitcoina.
Jednostavan je za upotrebu.Iz 2 koraka dobijate vasu wallet adresu na koju cete primati uplate.

Pratite instrukcije sa slike nakon registracije

Vasu wallet adresu koristite za primanje bitcoin uplata.
 
Da bi ste se registrovali na coinbase kliknite ovde.



 

 

Нема коментара:

Постави коментар